onsdag 30 januari 2013

Vincent 20 månader


Vincent är otroligt härlig just nu. Han vill göra saker själv, hittar han ett par byxor så tar han på sig dom,
skorna åker av och på hela dagarna om vi är inne, han slänger skräp, lyssnar, ber man om nånting så hämtar han det.. Han har bara börjat förstå allting nu. Världens bästa älskling! 
Men han är också trotsig så man vill hoppa ut genom fönstret ibland, speciellt mot mig. Har dock blivit bättre på senaste men ett tag trodde jag han var döv och hade slagit huvudet eftersom att han inte lyssnade på mig och gjorde bus hela tiden, såsom måla ner hela vita köksväggen med pappas svarta spritpenna. 
Talet går framåt, han pratar hela tiden och försöker härma. Men uttalet är inte tipptopp, det är nog bara jag och Hasse som förstår det mesta. 
Tvättmaskinen till exempel, den heter "biddeeh".. Han älskar den, så fort han hittar tvätt så slänger han in det i maskinen, kommer och tar en i fingret och drar med en in i badrummet och för fringret till startknappen, biiddeeeh!
"Kocka, kocka, kocka" säger han typ direkt man kommer hem från dagmamman, då tycker han att han ska få en kaka. Han älskar klockor, alla klockor, har nog alltid gjort.. Kommer ihåg första gången han sa det och pekade, vi stog på tunnelbaneperrongen och han var väl 8 månader. Vi blev så förvånade. Sen dess ropar han klocka och blir uppspelt varje gång.
Vi fick en ny bok från goboken, som handlar om siffror, och den fastnade han väldigt vid! Nu går han runt och räknar ett, tå, te, fya, feem till lite allt möjligt, förstår inte innebörden men kul ändå:)
Frågar man hur gammal han är så håller han upp fingret och säger Ett!, och det är så sjukt sött.
Tycker om att måla, stöka fram grejer - inte lika kul att plocka undan längre vilket han var inne på för någon månad sedan. Dansar mer och mer, så fort vi sätter på musik.
Och tack vare en blogg så har vi nu hittat ett barnprogram (video på youtube) som han gillar! Han kan sitta i en halvtimme och bara titta, eller dansa till, allting annat har han bara tittat på i 30 sek, sen blir han less.
Babblarna heter det! Perfekt att sätta på om man måste göra något och han är på det fantastiska trotshumöret:P
Han har även blivit bättre på att lyssna nu, förut kunde jag inte laga mat, eller ens vara i köket utan att han slängde sig på golvet och skrek tills han blev blå, nu kan man bara säga åt honom allvarligt att det inte är ok så lyssnar han och leker vidare med annat. Nu tycker han om att vara med också, sitta i matstolen bredvid spisen t.ex och röra i en tom kastrull.
Dregglar som tusan, gjort det i 4 månader nu så jag undrar när de där tänderna ska komma? 
Han verkar trivas hos dagmamman, men hon ska sluta nu i sommar så vi hoppas att han kommer in på en riktigt bra förskola, har så ont i magen.. tänk om det är 2 fröknar på 20 barn eller nåt..:/ Man kan ju inte välja och vraka precis..

Stolek i kläder 92, skor 24, fast egentligen 23, men det ska rymmas tjocksockor. Vikten och längden har jag ingen aning om nu, men han är inte liiika stor längre i jämförelse med jämnåriga.

Dreggelpellen


1 kommentar: