lördag 2 februari 2013

Bakstuga

Det var så längesedan vi åt morotskaka så idag blev det dags.
Hasses föräldrar var här i fm och då hade jag inget att bjuda på,
dom borde kommit på em istället:)
Bästa morotskakareceptet. Blir en långpanna eller massor med muffins.

Kaka:
4 ägg
4 dl socker (Går bra med 3dl)
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk kanel (Jag brukar ta 4)
1 msk vaniljsocker
6 dl rivna morötter
2 dl olja (EJ olivolja)

Glasyr:
50g smör
3 dl florsocker
200g philadelphia
2 tsk vaniljsocker
(Man kan även ta 300g paketen, ta då lite mer smör och florsocker, då får man mycket glasyr!)

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker. Häll i äggsmeten och rör försiktigt tills det är blandat.
Tillsätt oljan och morötterna. Rör om.
Häll smeten i en smörjd och bröad långpanna. Grädda i 200 grader i ca 15min.

Rör ihop glasyren. Det går bra att använda elvispen. Bred över kall kaka.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar